7 Mart 2010

BAKLAVALIK YUFKADAN BÖREK TARIFi

KIYMALI BÖREK hazir yufkadan



malzeme
  • 1 paket baklavalik yufga
ic harci
  • 400 gram kadar kiyma
  • 250 gram böreklik peynir
  • kirmizi pul biber
  • maydanoz
sosu icin
  • 3 tane yumurta
  • yarim bardak yogurt
  • yarim cay bardak aycicek yagi
  • 1 tatli kasik kabardma tozu
hazirlanimi
  • kiymayi tavanin icinde suyunu cekinceye kadar kavurun
  • Soguyunca kiymaya peyniri rendeleyin ,kirmizi pul biberini maydanozuda dograyin.
  • Sosu icin tüm malzemeyi cirpin
  • Yufganin paketinde cikarinca bicakla yufgayi bir uctan diyer ucuna dogru ortadan kesin
  • Her yufga 2 ye bölünmüs olsun.
  • 1 yemek kasik sostan yufgaya sürüp kiymali hartctan 2 yemek kasik koyup alttaki yufgayla sos sürdüdünüz yufgayi beraber sarin
  • Tek yufga sararsaniz deline bilir .
  • Tepsiye sardiginiz börekleri siralayin üzerine kalan sosu sürüp susam veya cörek otunuda kullana bilirsiniz
  • 170 derecede pisirin.
  • Üzerine sarimsakli yogurt nefis bir tat
Yorum Gönder