29 Ağustos 2016

Haşhaşlı çilek reçelli çörek



Haşhaşlı  haşhaşlı çilek reçeli  sünger gibi nefis bir çörek 






Haşhaşlı rulo çöreğim
 malzemeler

.  iki tane yumurta 
. 2 su bardağı ılık süt 
. 1 su bardağı ayçiçek yağı 
. bir tane yaş maya 
. yarım paket kabartma tozu 
. bir çay kaşığı tarçın 
. yarım su bardağı toz şeker 
. bir Fiske tuz 
. 2 yemek kaşığı nişasta 
. aldığı kadar un 

iç harcımız için malzemeler 
.  Ben hazır Haşhaş kullandım ve çilek reçeli

 hazırlanışı 
ilk önce ılık  sütünüzün içerisinde  mayamızı içerisinde eritiyoruz yumurtamızı ayçiçek yağı mızı ve toz şekerimizi içersine katıp toz şeker erimesine sağlıyoruz ve diğer malzemeleri yavaş yavaş içersine katıp hamurumuzu yoğuruyoruz hamurumuz yumuşak çok yumuşak bir hamur olmalı hamurumuzun üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz hamurumuzdan iki tane beze çıkartılır ve becerilerimizi dikdörtgen şeklinde açıyoruz haşhaşın uzun sürüyor üzerine rulo yapıyoruz ve eşit şekilde bıçakla kesip tepsimize sıralıyoruz diğer hamurumuzu da açıyoruz ve Çilek reçelim izini sürüp rulo yapıyoruz aynı şekilde eşit şekilde kesip tepsimize sıralıyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz böreklerimiz Soğuyunca üzerlerine isterseniz pudra şekeri serpiştirme bilirsiniz Afiyet olsun sünger gibi çok güzel nefis bir

7 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sesli sohbet dedi ki...

siteniz cok guzel

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

sesli sohbet

seslichat

sesli chat

sesli sohbet

seslichat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Maket Pasta dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Strafor Kesim dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.